Назад

Що взяти в аптечці у відпустку

Який відпочинок ви б не вибрали, вам потрібна аптечка!

1. Таблетки від захитування. Вони можуть допомогти ще в дорозі до місця призначення. Якщо вас захитує у транспорті, то ці ліки вам необхідні, а якщо подібних випадків не помічалося, то можна взяти “на всякий випадок”. Обов’язково варто мати їх при собі, якщо подорожуєте з дитиною.

2. Набір лейкопластирів. Всі стикалися з натертими ногами і мозолями. Їх можна отримати навіть в шльопанцях або в’єтнамках. Дрібні подряпини і порізи – також часте явище відпочинку і не тільки. Пластир захистить від інфекцій дрібні ранки і допоможе їм швидше затягнутися. Лейкопластир – головний мастхев на будь-якому відпочинку чи подорожі.

3. Препарати для заповнення рідини і електролітів в організмі. Вони можуть знадобитися при діареї і допоможуть запобігти зневоднення.

4. Сонцезахисний крем. Його необхідно брати широкого спектру, з максимальним фактором захисту і водостійкий.

5. Знеболюючі засоби і жарознижуючі. Головний біль і температура можуть з’явитися від перепадів тиску, зміни часових поясів, клімату і так далі. До таких ситуацій потрібно бути готовим завжди і покласти в аптечку Ібупрофен, Аспірин або Парацетамол.

6. Протизапальні препарати. До таких належить Мефенамінова кислота, яка володіє жарознижувальними властивостями.

7. Антисептики. Їх варто брати, якщо ви подорожуєте в місцях, де немає можливості промити рану чистою водою.

8. Протигерпесна мазь. Під впливом ультрафіолетових променів герпес може виникнути у абсолютно будь-яку людину, тому мазь необхідно брати з собою на відпочинок.

9. Сорбенти. На відпочинку чи у подорожі – це важливий препарат, адже саме в цей час люди починають вживати велику кількість їжі і алкоголю. Сорбенти допоможуть пережити ці непрості моменти для організму.

10. Антигістамінні засоби. Це необхідні ліки, якщо ви страждаєте від алергії. Візьміть їх з собою, навіть якщо вважаєте, що у вас немає алергії: в новій обстановці вона може проявитися.

11. Ферменти. Вони поліпшать травлення і перетравлення білків, вуглеводів і жирів.

12. Репеленти. Захистять від комарів, кліщів та інших комах. Це може бути діетілтолуамід (ДЕТА, Gardex) або етілбутілацетіламінопропіонат (Москітол, Glorix).

13. Бинт стерильний. Обов’язковий інвентар під час подорожей, який допоможе зупинити кровотечу і захистить рану від попадання інфекцій.

14. Протидіарейні засоби. Їх можна застосовувати тільки у дорослих, а також якщо температура тіла нижче 38 °.

Вміст аптечки залежить від ваших хронічних захворювань і того, куди ви їдете. Якщо це розвинена країна з доступною медичною допомогою, то список можна скоротити.

Поділитись: viber facebook /telegram